Mainos
Mainos

Väitös: Syöpäpotilaiden lapset tarvitsevat tukea

Vakavasti sairastuneiden lapset tarvitsevat nykyistä tehokkaampaa tukea. Väitöstutkimuksen mukaan lasten tukeminen isän tai äidin hoitojen aikana on vielä satunnaista.

– Aikuisterveydenhuoltoon tarvitaan lasten ongelmia ehkäisevät käytännöt. Niissä lapset otetaan huomioon automaattisesti, ei vain silloin, kun lapsella on jo oireita, sanoo terveystieteiden maisteri Mika Niemelä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on jo vuosia käytetty lapsikeskeisiä työmenetelmiä perheiden tukemiseksi. Ne halutaan nyt juurruttaa muidenkin sairaaloiden arkeen. Niemelän väitöskirjatyö vahvistaa, että menetelmistä hyötyvät paitsi syöpäpotilaan lapset myös sairastunut itse ja hänen puolisonsa.

Isän tai äidin vakava sairaus koskettaa isoa lapsiryhmää. Niemelän mukaan väitöskirjatyössä pystyttiin nyt ensimmäistä kertaa osoittamaan, että Suomessa yhden ikäluokan noin 60 000 lapsesta lähes 4 000 kohtaa vanhempansa syöpäsairauden ennen aikuisikää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme