Mainos
Mainos

Väitös: Työ tappaa yli kaksi miljoonaa ihmistä joka vuosi

Työstä johtuvat kuolemat ovat luultua suurempi ongelma maailmassa. Suomessa on ensimmäistä kertaa selvitetty, että työhön liittyviin sairauksiin ja tapaturmiin kuolee maailmassa 2,3 miljoonaa ihmistä vuodessa.

Työtapaturmiin kuolee joka päivä yli tuhat ihmistä eli vuodessa noin 360 000. Työhön liittyviin sairauksiin kuten syöpiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin kuolee vuodessa noin kaksi miljoonaa ihmistä.

Työkuolemien kustannukset nousevat neljään prosenttiin maailman bruttokansantuotteesta, kertoo diplomi-insinööri ja VTT:n tutkija Päivi Hämäläinen tuoreessa väitöksessään.

Tulokset perustuvat kolmeen Tampereen teknillisen yliopiston projektiin, joissa hiottiin laskentamallia työkuolemille. Muitakin arviointeja on aiemmin tehty, mutta ne eivät sisällä sairauksia eivätkä läheskään kaikkia maita.

Kansainvälinen työjärjestö ILO käyttää suomalaista mallia arvioinneissaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot