Mainos
Mainos

Väitös: Uudistukset eivät pura kannustinloukkuja

Tutkimuksen mukaan kannustinloukkuja on hyvin vaikea purkaa, jos tavoitellaan tasaista tulonjakoa, alhaista köyhyyttä ja samanaikaisesti pyritään kannustavaan tulonsiirtokäytäntöön.

Paavo Lipposen (sd.) toisen hallituksen toimet kannustinloukkujen purkamiseksi eivät tuoreen väitöskirjan mukaan tehoa riittävästi. Silloin sovitut veronkevennykset ja ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan heikennykset eivät Antti Parpon väitöstutkimuksen mukaan kannusta riittävästi työntekoon.

Parpon mukaan silloiset vero- ja muut ratkaisut eivät myöskään oleellisesti vaikuta tulonjakoon. Tutkimus Parpon mukaan osoittaa, kuinka vaikea kannustinloukkuja on purkaa, jos tavoitellaan tasaista tulonjakoa sekä alhaista köyhyyttä ja samanaikaisesti pyritään kannustavaan tulonsiirtokäytäntöön.

- Kohtuullisen tulotason turvaaminen kaikille kansalaisille edellyttää tulonsiirtoja, millä on vääjäämätön vaikutus työnteon kannustimiin, Parpo sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot