Mainos
Mainos

Väitöskirja: Juutalaisvastaisuus oli pienen piirin touhua

Tutkijan mukaan juutalaisvastaisuus ei saanut ennen sotia kunnollista jalansijaa edes Suomen äärioikeistoissa.

Suomessa toimi ennen sotia monia äärioikeistolaisia ryhmiä, jotka yrittivät nostattaa vihaa juutalaisia vastaan. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan juutalaisvastaisten väitteiden esittäjien ryhmä oli kuitenkin pieni heidän moniin kirjoituksiinsa verrattuna.

- Juutalaisvastaisuus jäi lopulta pienen piirin touhuksi, joka ei saanut kunnon jalansijaa edes Suomen äärioikeistossa, joka oli kiinnostuneempi kansallisista kysymyksistä kuin kansainvälisistä vaikutteista, toteaa filosofian maisteri Jari Hanski väitöskirjassaan.

Hän muistuttaa myös, että juutalaisvastaisuudesta ei koskaan tullut Suomen virallista politiikkaa, ja että se ei koskaan saavuttanut suosiota kansalaisten keskuudessa.

Hanskin väitöskirja "Juutalaisuus suomalaisissa aikakauslehdissä ja kirjallisuudessa 1918-1944" tarkastettiin Helsingin yliopistossa tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme