Mainos
Mainos

Väitöstutkija: Leijonakapteenissa toimitusjohtajan ominaisuuksia

Suomalaisia toimitusjohtajia väitöstutkimuksessaan tutkinut Jussi Kulla näkee leijonakapteeni Mikko Koivussa hyvän johtajan elkeitä. Kullan mukaan Koivun tyyli ja ominaisuudet ovat hyvin samantyyppisiä kuin hänen väitöstutkimusta varten haastattelemansa suomalaiset toimitusjohtajat.

– Koivun johtamistyyliä on kuvattu hyvin suomalaiseksi. Hän johtaa esimerkillä, vaati paljon ja laittaa itsensä likoon. On sanansa mittainen mies, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut tekniikan lisensiaatti, konsultti Kulla.

Kulla lähti oman työuransa päätyttyä tutkimaan johtamista. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus johtajuudesta, mutta tutkimuksen pariin ajoi myös havainto siitä, että toimitusjohtajista löytyy hyvin vähän tutkimustietoa.

"Johtajaksi ei synnytä, vaan kasvetaan"

Kullan mukaan esimiehet ja alaiset ovat pysyneet vuosien saatossa ennallaan, mutta toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti.

– Muistan, kun 70-luvulla ajatus voitosta oli paheksuttava. Itse tein silloin töitä, joissa yritin vähätellä kansainvälisen yrityksen tulosta. Tähän päivään tullessa ympäristö on muuttunut globaaliksi.

Väitöstutkimuksen tehneen Kullan mukaan johtajaksi ei välttämättä synnytä, vaan kasvetaan oikeassa ympäristössä.

– Joillakin haastattelemillani toimitusjohtajilla oli taustalla lapsuuden ja nuoruuden kokemuksia leikkien johtamisesta ja oppilaskunnasta, mutta osa oivalsi johtajuutensa vasta onnistuessaan työelämässä.

Jussi Kullan väitöskirja tarkastetaan tänään Espoossa.

Katso konsultti Jussi Kullan haastattelu: (Huomenta Suomi 20.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme