Mainos
Mainos

Vajaa puolet kansasta tyytymätön Kataisen hallitukseen

Vajaa puolet kansasta eli 46 prosenttia on tyytymätön pääministeri Jyrki Kataisen (kok) kuuden puolueen hallituksen toimintaan.

TNS Gallupin Puoluebarometri 2011:n mukaan reilu kolmannes eli 36 prosenttia antaa hyvän arvosanan.

Vuodesta 1991 tehdyssä mittauksessa kansa on ollut tyytyväisin uuden hallituksen alkukuukausiin syksyllä 1999 eli Paavo Lipposen (sd) toiseen hallitukseen. 46 prosenttia arvioi sen onnistuneen hyvin ja 38 prosenttia huonosti.

Tyytymättömimpiä on oltu Esko Ahon (kesk) hallituksen starttiin syksyllä 1991. Tyytyväisiä löytyi vain 21 prosenttia ja tyytymättömiä 74 prosenttia.

Puoluebarometrin mukaan puolueista suhtaudutaan myönteisimmin kokoomukseen. Toiselle sijalle nousee SDP. Kielteisissä arvioissa ovat kärjessä perussuomalaiset ja vasemmistoliitto.

Puoluebarometriin haastateltiin 1104 henkilöä loka-marraskuun vaihteessa. Tutkimuksen toteuttamiseen osallistuivat kokoomus, SDP, perussuomalaiset ja keskusta.

Ensi syksyn kuntavaaleissa aikoo tutkimuksen mukaan käyttää varmasti ääntään 60 prosenttia äänestysikäisistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme