Mainos
Mainos

Vajaakuntoisten työllistämiseen tukea

Vuoden alussa voimaan tullut laki sosiaalisista yrityksistä helpottaa vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien työllistymistä. Heitä on sosiaalisen yrityksen työntekijöistä vähintään 30 prosenttia.

Vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien työllistyminen helpottuu, kun laki sosiaalisista yrityksistä tuli vuoden alussa voimaan. Hallitusohjelmaan sisältyvä uudistus vakiinnuttaa sosiaalisten yritysten asemaa ja edistää niiden syntymistä taloudellisella tuella.

Sosiaalinen yritys toimii kuten kaupparekisteriin merkitty tavaroita tai palveluita tuottava liikeyritys. Se poikkeaa muista yrityksistä siinä, että sen työntekijöistä vähintään 30 prosenttia on vajaakuntoisia tai pitkäaikaistyöttömiä. Kaikille työntekijöille maksetaan alan työehtosopimuksessa täysin työkykyiselle sovitun palkka.

Julkisesta työvoimapalvelusta annettua lakia muutettiin siten, että sosiaalisille yrityksille voidaan myöntää kuukaudessa 430-770 euron suuruista työllistämistukea aiempaa väljemmin ehdoin. Vajaakuntoisen henkilön työllistämiseen tukea voidaan maksaa kolme vuotta ja pitkäaikaistyöttömän työllistämiseen kaksi vuotta.

Sosiaalisten yritysten projektitukeen 4,2 miljoonaa euroa


Työministeriöön perustetaan sosiaalisten yritysten rekisteri. Liiketoiminnassaan nimitystä sosiaalinen yritys saa käyttää ainoastaan tähän rekisteriin merkitty yritys.

Sosiaalisten yritysten projektitukeen on valtion tämän vuoden talousarvioesityksessä arvioitu käytettävän 4,2 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot