Mainos
Mainos

Vajaat 100 vapaaehtoista muuttajaa sisäministeriön palvelukeskukseen

Vain 90 valtionhallinnon viranhaltijaa on valmis muuttamaan töihin sisäministeriön uuden palvelukeskuksen toimipisteisiin Joensuuhun, Kajaaniin, Rovaniemelle tai Hämeenlinnaan.

Henkilöstölle kerrottiin ministeriön palvelukeskus -suunnitelmista loppukeväästä neljällä paikkakunnalla. Siirtymishalukkuus -kysely lähetettiin 1200 viranhaltijalle, joista runsaat pari sataa vastasi. Heistä 85 ilmoitti olevansa valmis siirtymään uuteen palvelukeskukseen. Tällä hetkellä palvelukeskukseen siirtyviä talous- ja henkilöstöhallinnon tehtäviä paiskitaan peräti 115 paikkakunnalla.

Eniten muuttohalukkuutta oli päätoimipisteeseen Joensuuhun, jonne on valmis siirtymään vajaa 50 viranhaltijaa. Kajaaniin, Rovaniemelle ja Hämeenlinnaan muuttajia oli kuhunkin kymmenkunta.

Joensuun palvelukeskus aloittaa toimintansa kävelykadun reunalla ensi vuoden alussa. Tyhjillään olevat tilat menevät remonttiin huomenna. Puolen vuoden päästä täällä työskentelee jo noin 50 talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaa. Kaikkiaan työpaikkoja tulee 120.

Muuttohalukkaista paikkakuntaa joutuu vaihtamaan vain pieni osa. Palvelukeskus -uudistus onkin hellämuotoista hajasijoittamista. Uudistus koskee noin 1000 viranhaltijaa, mutta ketään ei irtisanota, jos muutto ei maistu.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 27.06.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme