Mainos
Mainos

Vakava räjähdysvaara Lappeenrannassa

Dynamiitti ja nallit palavassa parakissa aiheuttivat eilisiltana vakavan vaaratilanteen Lappeenrannassa.

Kannelmäki

Työmaakopin tulipalo Karhuvuoren kaupunginosassa aiheutti vakavan räjähdysvaaran eilisiltana Lappeenrannassa. Kopista löytyi 25 kiloa dynamiittia ja yli 200 nallia, joita säilytettiin siellä luvanvastaisesti. Kuin ihmeen kautta tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Parakki syttyi palamaan työmaalla kello 19:n jälkeen. Paikalle kiirehti palokunnan yksikköjä, jotka saivatkin palon sammumaan. Tämän jälkeen räjäytystyötä työmaalla hoitavan firman edustaja oli kantanut parakista ulos pahvilaatikoita, jolloin niiden havaittiin sisältävän 25 kiloa dynamiittia. Lisäksi kahdessa muussa pahvilaatikossa oli pari sataa nallia.

Lappeenrannan poliisin mukaan dynamiittia ei ole laillista säilyttää tuolla lailla. Luvassa on määrätty, että päivittäin tarvittava räjähdysainemäärä on aina tuotava erillisestä varastosta. Poliisin mukaan tilanteessa räjähdysvaara oli huomattava.

Vaaravyöhykkeessä olivat ensinnäkin palomiehet, poliisit sekä muut alueen asukkaat. Lähin omakotitalo sijaitsee vain parinkymmenen metrin päässä parakista. Eristysalue olisi ollut 800-1000 metriä. Eli jos dynamiitista olisi tiedetty etukäteen, palomiehilläkään ei olisi ollut mitään asiaa parakin lähelle. Lisäksi olisi jouduttu asukkaiden evakuointeihin.

Palo on todennäköisesti saanut alkunsa sähkölaitteesta, mutta poliisi tutkii edelleen syttymissyytä. Lisäksi poliisi tutkii räjähdysvaarallisista aineista annetun lain säännösten rikkomista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme