Mainos
Mainos

Vakavia liikenneonnettomuuksia on eniten kesällä

Maantieliikenteessä loukkaantuu ja kuolee vähiten ihmisiä sunnuntaisin, ilmenee Liikenneviraston tilastosta. Viime vuonna sunnuntaisin sattui vain 14 kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Muina viikonpäivinä vakavia onnettomuuksia sattui vähintään kolmanneksen enemmän. Lauantaisin kuolemaan johtaneita turmia sattui jopa 38.

Liikenneviraston asiantuntijan Jorma Helinin mukaan ilmiötä selittävät pitkälti liikennemäärät, sillä sunnuntaisin on hyvin vähän työmatkaliikennettä.

– Silloin kun on vastaantulijoita ja muuta liikennettä, onnettomuuksia sattuu tiheämmin, Helin sanoo.

Toisinaan sunnuntaille kuitenkin sattuu vilkasta paluuliikennettä.

– Kun on ruuhkaa, eikä enää ole ohitusmahdollisuuksia, ihmisten turvallisuus paranee. Vakavat onnettomuudet sattuvat, kun päästään ajamaan lujaa, hän sanoo.

Liikennemäärät selittävät myös sitä, että kesäkuukausina sattuu eniten vakavia liikenneonnettomuuksia ja talvikuukausina vähiten. Kesällä autoillaan selvästi enemmän kuin talvisin.

Viime vuonna loukkaantumisiin johtaneita kolareita sattui heinäkuussa 412, kun tammikuussa niitä oli 166.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot