Mainos
Mainos

Vakavia tasoristeysonnettomuuksia ei ole saatu vähenemään

Vakavien tasoristeysturmien määrää ei ole saatu vähenemään. Ratahallintokeskuksen mukaan tänä vuonna on tasoristeysonnettomuuksissa kuollut jo kahdeksan ihmistä, mikä on yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä.

Yhteensä tasoristeysonnettomuuksia on sattunut 28. Turmat ovat vähentyneet etenkin satamien ja teollisuuslaitosten yksityisraiteilla.

Yleisiä onnettomuuden syitä ovat kuljettajan havaintovirhe, liian suuri lähestymisnopeus tai piittaamattomuus stop-merkistä. Esimerkiksi viime vuonna ajettiin tasoristeyspuomeja rikki 268 kertaa.

Usein onnettomuuteen joutuu kokenut autoilija tutussa, varoituslaitteettomassa risteyksessä päiväsaikaan. Ratahallintokeskus muistuttaa, ettei tuttuun ajoreittiin tai muistikuviin junien aikataulusta pidä luottaa.

Tällä haavaa valtion rataverkolla on noin 3500 tasoristeystä, joista varoituslaitteet on noin joka viidennessä. Viime vuonna poistettiin noin sata tasoristeystä, ja tänä vuonna niitä poistetaan noin 90.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme