Mainos
Mainos

Vakavien ympäristörikosten määrä kasvussa

Vakavien ympäristörikosten määrä on kasvanut. Poliisin tietoon tuli viime vuonna vajaat 200 ympäristön turmelemistapausta, mikä on selvästi edellisvuotta enemmän. Törkeitä tapauksia kirjattiin edellisvuotta enemmän.

Myös luonnonsuojelurikosten määrä kasvoi. Yleisin ympäristörikos on edelleen jätteiden hylkääminen luontoon.

- Kyllä kansalaisten välinpitämättömyys on vuosikymmenten aikana huonontunut. Nykyään heitetään tavaraa ympäri luontoa ihan noin vaan, sanoo Vantaan ympäristöjohtaja Stefan Skog.

Kaikkiaan poliisin tietoon tuli viime vuonna yli tuhat ympäristörikosta. Luku on arviolta neljäsosa rikosten todellisesta määrästä.

Sisäministeriö toivoo, että ilmi tulleet törkeät tapaukset saavat niin poliisit kuin tuomioistuimetkin suhtautumaan entistä vakavammin ympäristörikoksiin. Maksimirangaistus ympäristörikoksesta on kuusi vuotta vankeutta.

Kiinnijäämisriski on Suomessa ollut toistaiseksi pieni, sillä vain joka kolmas ympäristörikos selviää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot