Mainos
Mainos

Vakituisuus palkkaa tärkeämpi

Työn pysyvyydestä on tullut työntekijöille palkkaakin tärkeämpi asia. Suomen Yrittäjien teettämän selvityksen mukaan oman työn pysyvyyttä arvostetaan nyt enemmän, kuin hyvää palkkaa.

Kymmenen vuotta sitten palkkaa pidettiin vielä yleisesti tärkeimpänä. Selvityksen mukaan työsuhteiden vakaus ja työntekijöiden vaikutusmahdollisuudet ovat pk-yrityksissä paremmat kuin suurissa yrityksissä. Suhteellisesti parhaina työoloja pidettiin alle 10 henkilön yrityksissä.

Töissä riidellään


Työn henkinen rasittavuus ja kiireisyys on lisääntynyt suuryrityksissä nopeammin kuin pienissä yrityksissä. Myös työntekijöiden keskinäinen riitely sekä ristiriidat esimiesten kanssa ovat lisääntyneet nopeammin suurissa kuin pienissä yrityksissä.

Suomen Yrittäjien teettämästä selvityksesta ilmenee myös, että palkat ja koulutusmahdollisuudet ovat suuryrityksissä pk-yrityksiä paremmat, mutta työn jatkuvuus ja joustot taas pienissä hieman paremmat. Myös kannustepalkkaus on yleistynyt pk-yrityksissä voimakkaasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme