Mainos
Mainos

Väkivallan vastainen työ etenee hitaasti

Sosiaali- ja terveysministeriön lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn toimintaohjelman tavoitteena on saada joka kuntaan suunnitelmat, miten väkivaltaongelmat hoidetaan.

Lähisuhde- ja perheväkivaltaa ei edelleenkään tunnisteta eikä siihen puututa riittävän tehokkaasti. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ongelmia on aiheuttanut myös se, ettei lähisuhde- ja perheväkivaltaongelma ole ollut selkeästi kenenkään vastuulla.

Sosiaali- ja terveysministeriön lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn toimintaohjelman tavoitteena on saada joka kuntaan suunnitelmat, miten väkivaltaongelmat hoidetaan. Nykyään lähes joka kunnassa on nimetty henkilö, jonka vastuulla on viedä väkivallan ehkäisytyötä eteenpäin.

Ylitarkastaja Helena Ewaldsin mukaan lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa kunnilla on vastuu järjestää auttamispalvelut sekä uhrille että tekijälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme