Mainos
Mainos

Väkivaltatilanteet ovat vähentyneet huomattavasti junissa

Väkivaltatilanteet junissa ovat vähentyneet huomattavasti viime vuodesta, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen. Viime vuonna junahenkilökuntaan kohdistuneiden vakavien vaaratilanteiden määrä kasvoi, vaikka pienempien häiriöiden määrä oli saatu vähenemään.

Lehti ei kerro kuitenkaan väkivaltatapausten tarkoista määristä mitään.

Väkivaltatilanteita oli erityisesti lähiliikenteessä. Tilanteeseen puututtiin lisäämällä näkyvää vartiointia.

VR:n matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikkö Teemu Väänänen kertoo, että vaaratilanne junassa lähtee yleensä siitä, kun liputonta, päihteen vaikutuksen alaista henkilöä ollaan poistamassa junasta. Tällaisessa tilanteessa matkustaja käyttäytyy usein väkivaltaisesti.

Väänäsen mukaan konduktöörien valtuudet ovat riittävät, mutta lakisuoja ei. Hän toivoo, että suojaa nostettaisiin lähemmäksi poliisin vastaavaa.

– Rikoslaissa puhutaan järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja sen tuomista sanktioista, mutta mielestäni ne ovat riittämättömiä, Väänänen sanoo Keskisuomalaiselle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme