Mainos
Mainos

Vakuutuskorvauksissa luvataan joustaa

Vakuutusyhtiöt lupaavat hoitaa hyökyaaltojen uhrien korvaukset nopeasti ja kattavasti. Matkatoimistot vetoavat vahingonkorvausten osalta ns. voittamattomaan esteeseen.

Vahinkovakuutusyhtiöt kautta maailman joutuvat ratkomaan luonnonkatastrofin seurauksia. Länsimaissa kysymys on pääasiassa matkailijoiden asioista. Suomessa vakuutusyhtiöt ovat sopineet korvausmenettelyistä.

- Me haluamme käsitellä hakemukset nopeasti ja niin, että selvityksiä tarvitaan mahdollisimman vähän. Monella on kaikki mennyt eikä kuitteja tai muita todisteita ole tallella, kertoo korvauspalvelupäällikkö Risto Kallio Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisesta.

- Korvauksissa voi olla kysymys hyvinkin suurista rahasummista. Monessa matkustajavakuutuksessa on mukana myös kuolemantapaussumma. Nyt näitä tulee valitettavasti myös maksettavaksi.

Kallio painottaa, että vakuutusyhtiöt eivät sovella tässä tapauksessa minkäänlaista "voittamattoman esteen" pykälää. Hänen mukaansa rajoituksena voisi olla vain esimerkiksi ydinvahinko, sota tai vastaava tapaus.

-Tämä katastrofi on täysin korvattava asia.

Matkatoimistot eivät maksa vahingonkorvauksia

Matkatoimistot puolestaan katsovat, että ne voivat vedota niin sanottuun "voittamattomaan esteeseen". Suomen matkatoimistoalan liitosta kerrotaan, että tässä tapauksessa ei makseta vahingonkorvauksia.

- Ainoastaan matkan hinta palautetaan tai keskeytystilanteen sattuessa korvataan ne palvelut, jotka ovat jääneet saamatta, apulaisjohtaja Päivi Laatikainen selventää.

Muilta osin noudatetaan jokaisessa lomaesitteessäkin olevia yleisiä matkaehtoja.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.01.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme