Mainos
Mainos

Vakuutusyhtiöt ja vakuutetut riitelevät runsaasti liikuntatapaturmista

Liikunnan aikana sattuneet loukkaantumiset aiheuttavat usein kiistaa vakuutusyhtiön ja vakuutetun välille. Vakuutuslautakunnasta kerrotaan, että liikunnan aikana sattuneisiin loukkaantumisiin liittyviä korvausriitoja tulee käsittelyyn viikoittain.

Johtava lakimies Harri Isokoski sanoo, että kiistat voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään. Epäselvyyttä voi olla siitä, oliko loukkaantumisessa kyse vakuutusehdoissa määritellystä tapaturmasta, oliko vakuutus voimassa ja vaikuttiko loukkaantumiseen rasitusvamma.

Esimerkiksi kehosta yllättäen kuuluva poks ei vakuutusyhtiön mielestä ole tapaturma, koska ulkoinen syy puuttuu.

Tapaturmavakuutukset eivät yleensä korvaa tiettyjä urheilulajeja kuten sukellusta tai kamppailulajeja eivätkä urheilukilpailuja tai niihin valmistautumista. Esimerkiksi maratonjuoksu saatetaan määritellä urheilukilpailuksi, jos kisassa ei ole erikseen harrastajasarjaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot