Mainos
Mainos

VAL kanteli määräaikaisuuksista oikeusasiamiehelle

SAK:lainen Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto haluaa eduskunnan oikeusasiamiehen tutkivan, rikkovatko valtion virastot työsopimuslainsäädäntöä ketjuttamalla määräaikaisia työsuhteita.

SAK:lainen Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL on kannellut eduskunnan oikeusasiamiehelle määräaikaisten työsuhteiden käytöstä valtion virastoissa. Puheenjohtaja Raimo Ranniston mukaan liitto on saanut kyllikseen siitä, miten hitaasti määräaikaisuuksia on saatu vähenemään.

- Eduskunnan oikeusasiamies saa nyt tutkia, noudattavatko palvelussuhdeasioissa päätöksiä tekevät virkamiehet työsopimuslain ja valtion virkamieslain säännöksiä sekä eduskunnan ja valtioneuvoston määräyksiä ja ohjeita, Rannisto kertoi liittovaltuustossa Helsingissä.

Kantelu on lähetetty useiden ammattiliittojen yhteisen Valtion yhteisjärjestön VTY:n nimissä.

Rannisto arvosteli, että virastot eivät vieläkään noudata virkasuhdelainsäädännön sovellutusta ja valtiovarainministeriön päätöksiä. Ministeriö on muun muassa suositellut käymään kaikki määräaikaiset palvelussuhteet yksitellen läpi.

- Myöskään syksyllä 2003 annetuissa ohjeissa ei ole ollut tulkinnanvaraa; pysyväisluonteiset työt tulee tehdä toistaiseksi voimassa olevassa palvelussuhteessa niin kuin muuttunut pätkätöiden ketjuttamisen kieltävä virka- ja työsopimuslainsäädäntökin edellyttää.

Virkamieslautakuntaan on tullut vain vähän korvaushakemuksia laittomista pätkätöistä. Rannisto selitti tätä sillä, että kaikki eivät leimautumisen pelossa uskalla hakea korvausta. Valtionhallinnossa oli hänen mukaansa viime vuonna määräaikaisia työntekijöitä lähes 30 100. Tämä on liki 700 enemmän kuin vuonna 2001.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme