Mainos
Mainos

Valelääkäri ei aiheuttanut hengenvaaraa potilaille

Karkkilassa ja Karjaalla valelääkärinä toimineen nuorukaisen jäljiltä ei ole paljastunut uusia epäilyjä.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole käynyt ilmi, että 23-vuotias espoolainen olisi toiminut lääkärinä muualla kuin näillä kahdella paikkakunnalla. Tiedossa ei myöskään ole, että lääketieteen kandidaatiksi tekeytynyt mies olisi syyllistynyt vakaviin hoitovirheisiin.

- Hän on ollut kokeneempien ohjauksessa ja hyvin vähän tehnyt mitään sellaista, mistä olisi pystynyt tulemaan mitään tällaista hoitovirhettä, komisario Rauli Pajuharju Länsi-Uudenmaan poliisista sanoo.

Espoolainen ehti hoitaa ennen paljastumista isoa joukkoa ihmisiä. Jo pelkästään Karjaan terveyskeskuksen osalta on puhuttu julkisuudessa jopa 550 potilaasta.

Mies sai ensimmäisen sijaisuuden Karkkilasta toissa vuoden loppupuolella väärennetyillä papereilla. Hän toimi terveyskeskuksessa vuodeosaston lääkärinä kahden kokeneemman työntekijän valvonnassa.

Mies lopetti työt Karkkilassa loppukesästä viime vuonna minkä jälkeen hän toimi vielä pari kuukautta syys-marraskuussa Karjaalla väliaikaisena terveyskeskuslääkärinä.

Ensimmäiset epäilykset heräsivät, kun Karkkilan terveyskeskuksesta puuttui pieni määrä influenssalääkkeitä. Asiaa alettiin selvitellä ja myös lupa- ja valvontavirasto Valvira sai tietää tapauksesta. Tätä kautta asiat etenivät poliisille.

Poliisin mukaan mies on myöntänyt hoitaneensa lääkärintointa väärennetyillä papereilla. Espoolaista epäillään törkeästä väärennyksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä petoksesta.

Jutun tutkinta on poliisissa hyvässä mallissa, ja paketti saataneen syyttäjälle muutamien viikkojen kuluttua.

(MTV3 -STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot