Mainos
Mainos

Valelääkärit harvinaisia - Karkkilan tapaus räikein

Valelääkärit ovat harvinaisia Suomessa, mutta aika ajoin heitä jää kiinni. Törkein huijaus paljastui kaksi vuotta sitten Karkkilassa, jossa mies oli toiminut terveyskeskuslääkärinä muutaman kuukauden ajan ilman minkäänlaisia lääkärinopintoja. Todistus alan opinnoista oli väärennetty. Silloinkin epäilykset alkoivat herätä erikoisista resepteistä, joista apteekit alkoivat tehdä ilmoituksia Valviralle.

- Tapaus oli Suomessa ainutlaatuinen, yleensä ongelmana lääkäreiden tutkintojen arvioinnissa ovat etämaissa suoritetut opinnot, joita on vaikea vertailla, toteaa Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

"Puoskarilakia" kaivataan

Lääkäriliitossa pidetään hoitoalan suurena ongelmana vaihtoehtoisten hoitojen tuottajia. Lähes kuka tahansa saa perustaa hoivapalveluja tuottavan yrityksen. Asiakas saattaa uskoa olevansa alan asiantuntijan hoivissa.

- Sitä on niin kaikenlaista terapeointia, joissa asiakkaat voivat tulla harhaanjohdetuiksi, harmittelee Pälve.

Lääkäriliitto onkin vedonnut Sosiaali- ja terveysministeriöön, jotta vaihtoehtoiset hoidotkin saataisiin alan valvonnan piiriin. Tämä käytäntö on todellisuutta jo Ruotsissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot