Mainos
Mainos

Välikysymyskeskustelu jatkui puolille öin

Keskustelu vanhusten palveluja koskevasta opposition välikysymyksestä päättyi eduskunnassa hieman ennen puolta yötä. Myöhäisillasta salissa istui enää vain kourallinen kansanedustajia, ja hekin lähinnä välikysymyksen tekijöiden eli kristillisten ja keskustan riveistä.

Opposition edustajat olivat tyytyväisiä siihen, että vanhusten ongelmat oli tunnustettu myös monissa hallitusrintaman puheenvuoroissa. Hallituksen riveistä välikysymystä oli moitittu opposition vaalitempuksi.

Keskustan Pekka Vilkuna vastasi myöhään illalla, että säännönmukaisesti oppositio on tehnyt kolme viikkoa ennen kunnallisvaaleja eduskunnassa välikysymyksen siitä riippumatta, kuka kulloinkin on ollut oppositiossa. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja kristillisten Jouko Jääskeläinen uskoi illan päätteeksi, ettei käyty keskustelu ollut turha.

Keskustelua sävyttivät ajankohtaiset arviot väestön ikääntymisestä ja tulevista työvoimatarpeista. Jääskeläinen korosti, että samalla tavalla on syytä varautua tulevaisuuteen myös vanhusten hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantain istunnossaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme