Mainos
Mainos

Välimeren rannat houkuttelivat kesällä suomalaisia matkailijoita, yöpymiset Virossa vähenivät

Suomalaiset matkustelivat kesällä saman verran kuin viime vuonna. Matkoja tehtiin kotimaan lisäksi erityisesti Etelä-Eurooppaan, selviää Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Erityisesti heinäkuussa suomalaiset suuntasivat edelliskesää enemmän Etelä-Eurooppaan. Matkat lisääntyivät yli 60 prosenttia. Välimeren rannoille matkoja tehtiin heinäkuussa kaikkien aikojen ennätysmäärä, 230 000 matkaa.

Sen sijaan Viroon tehtiin yli yön kestäneitä matkoja vähemmän kuin edelliskesänä. Päiväristeilyt Viroon lisääntyivät viime vuoden vastaavasta ajankohdasta ja yönyliristeilyt pysyivät samalla tasolla.

Kotimaassa suosituimmat matkakohteet sijaitsivat Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Suomalaiset tekivät kesällä 16,2 miljoonaa matkaa, kun lasketaan yhteen kotimaan ja ulkomaan vapaa-ajanmatkat sekä työ- ja kokousmatkat. Määrässä ovat mukana yöpymisen sisältäneiden matkojen lisäksi myös ulkomaan päivämatkat.

Pelkästään kotimaassa yli yön kestäneitä vapaa-ajanmatkoja tehtiin touko-elokuussa 11,3 miljoonaa.  Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot