Mainos
Mainos

Valio joutuu hankkimaan Venäjältä uuden tuontiluvan

Valion laktoosittomien maitotuotteiden vienti Venäjälle on saanut uuden lisämutkan.

Valion mukaan Venäjän viranomaiset vaativat yhtiöltä laktoosittomista tuotteista uuden tuontiluvan. Lupia on alettu myöntää tänään, mutta vielä ei tiedetä lupakäsittelyn kestoa.  

- Lupia on nyt haettu. Lausunnon mukaan luvat annetaan manuaalisesti käsityönä. Venäläiset voivat käsitellä dokumentteja hyvinkin pitkään, mutta toivon, että tilanteen erityislaatuisuus on ymmärretty ja sieltä tulee päätöksiä normaalia nopeammin, Valion itämarkkinoiden johtaja Mika Koskinen sanoo.  

Samalla venäläiset viranomaiset rajoittivat laktoosittomien tuotteiden vientivalikoimaa. Koskisen mukaan esimerkiksi rahka ei enää kuulu sallittujen tuotteiden joukkoon. Rahkat on siksi poistettava rajanylitystä odotelleista rekoista.  

Venäläiset viranomaiset pysäyttivät toissa päivänä rajalle neljä laktoosittomia tuotteita kuljettanutta rekkaa. He vaativat laktoosittomille tuotteille uudenlaista sertifikaattia.

Savon Sanomien mukaan Valion rekat ovat aamulla kääntyneet takaisin Venäjän rajalta.  

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme