Mainos
Mainos

Valiokunnan varapuheenjohtaja: Alkoholilain uudistus ehtii näillä näkymin valmiiksi tänä vuonna

Valiokunnan puheenjohtaja toppuuttelee: Pykälämuutostarpeita voi vielä tulla, aamutkin otettu kuulemisissa käyttöön.

Alkoholilain uudistus ei ole siirtymässä ensi vuoteen ainakaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan aikataulujen takia, sanoo valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.).

Hänen mukaansa valiokuntaneuvosten kanssa on laskettu, että aikataulu riittää mietinnön valmiiksi saamiseen, vaikka kuulemisia on vielä joulukuun alussa.

– Sen armoilla hieman olemme, että muista valiokunnista tulee sitten vielä lausunnot meille. Mutta jos heillä ei ole mitään viivytyksiä, meidän aikataulu tässä vaiheessa näyttää ihan hyvälle, Heikkinen sanoi eduskunnassa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen (sd.) on varapuheenjohtajaa varovaisempi eikä lähde vielä arvioimaan aikataulua. Hänen mukaansa asiantuntijakuulemisiin on otettu myös aamuajat käyttöön.

– Muiden valiokuntien lausuntoja emme ole saaneet vielä. Lausunnoista ja kuulemisista voi nousta pykälämuutostarpeita. Kun nämä kaikki on valiokunnassa, voi arvioida aikataulua, Haatainen viestitti STT:lle.

Heikkisen mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta keskustelee huomenna asiasta.

Keskusta nostaisi alkoholiveroa, ehti laki tänä vuonna tai ei

MTV kertoi eilen, että alkoholilain uudistus lykkääntynee ensi vuoden puolelle. MTV:n tietojen mukaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei todennäköisesti saa mietintöään valmiiksi ennen joulutaukoa, koska valiokunnan jäsenet haluavat kuulla lisää asiantuntijoita.

Eduskunnan oli määrä äänestää lakiesityksestä marraskuussa, mutta nyt kuulemiset jatkuvat joulukuun alkuun.

MTV:n tietojen mukaan hallitusryhmien välillä on ollut eripuraa siitä, tulisiko ruokakaupassa myytävien juomien prosenttirajojen nosto kytkeä yhteen alkoholiveron korotuksen kanssa. Kokoomus ja siniset ovat sitä mieltä, että pitäisi, kun taas keskusta katsoo, että alkoholiveroa tulee nostaa joka tapauksessa.

Keskustan Heikkinen on luonnollisesti puolueensa linjoilla, eikä hänen mielestään lakiuudistus liity millään lailla alkoholiveronkorotukseen.

– Sellaiseen meidän ei valiokunnassa tarvitse ottaa kantaa. Ihmetyttivät ne eiliset kommentit asiasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme