Mainos
Mainos

Valiokunta: Kuntauudistus kytketään sote-lakiehdotukseen

Kuntauudistuksen aikataulu kytketään sote-lakiehdotukseen, kertoo perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.). Valiokunnan mukaan kunnilla pitää olla vähintään kuusi kuukautta aikaa yhdistymisselvityksiin lakiratkaisujen hyväksymisen jälkeen.

Perustuslakivaliokunnan lausuntoon jätettiin kolme eriävää mielipidettä. Eriävien mielipiteiden allekirjoittajina on yhteensä kymmenen edustajaa hallitus- ja oppositiopuolueista.

Koskisen mukaan yhdeksi ongelmaksi osoittautui kuntarakennelain kytkeminen sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Kuntauudistusasiaan tehdään vielä linjauksia eduskunnan hallintovaliokunnassa ennen kuin asia tulee täysistunnon käsittelyyn. Hallintovaliokunta kokoontuu seuraavan kerran iltakuudelta eduskunnassa.

(MTV3 - STT)

Juttua on korjattu. STT kertoi aiemmin, että valiokunnan jäsenistä kolme olisi jättänyt eriävän mielipiteen lausuntoon. STT kertoo nyt, että perustuslakivaliokunnan lausuntoon jätettiin kolme eriävää mielipidettä ja että eriävien mielipiteiden allekirjoittajina on yhteensä kymmenen edustajaa hallitus- ja oppositiopuolueista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme