Mainos
Mainos

Valiokunta tyrmäsi Malmin lentokentän säilyttämistä vaativan kansalaisaloitteen

Liikenne- ja viestintävaliokunta päätyi mietinnössään ehdottamaan, että eduskunta Malmin lentokentän säilyttämistä vaativa kansalaisaloite (Lex Malmi) hylätään. Valiokunta hyväksyi mietinnön yksimielisesti.

Valiokunta ei näe, että olisi asianmukaista puuttua kunnallisen itsemääräämisoikeuden piirissä tehtyyn päätökseen kentän sulkemisesta. Helsingin kaupunki on suunnitellut rakentavansa nykyiselle Malmin lentokenttäalueelle asuntoja noin 25 000:lle asukkaalle.

Valiokunta kuitenkin painottaa, että korvaaville ilmailutoiminnoille on tarvetta liikelentojen, ilmailukoulutuksen ja huoltovarmuuden kannalta. Se toivookin, että hallitus selvittää korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamista, jotta Malmin lentokentällä aiemmin toteutetut toiminnot jatkuisivat jossain muualla lähialueilla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot