Mainos
Mainos

Valion työntekijät vuorokauden lakkoon

Valion työntekijät aloittavat vuorokauden pituisen valtakunnallisen työnseisauksen sunnuntai-iltana kello 22. Lakon piirissä ovat kaikki Valion toimipisteet juustoloita lukuun ottamatta.

SAK:laisen Elintarviketyöläisten liitto ilmoittaa vastalauselakkonsa syyksi sen, että Valion johto on yksipuolisesti työehtosopimuksen vastaisesti muuttanut sairauslomatodistuskäytäntöä ja työvuorolistoja Pitäjänmäen Valiolla.

SEL:n mukaan työnantaja on myös yrittänyt kiertää monissa toimipaikoissa liiton julistamaa ylityökieltoa.
SEL arvostelee myös yhtiön tapaa tehostaa tuotantoaan. Liiton mielestä työnantaja vähentää työpaikkoja, vaikka viimeisten viiden vuoden ajan Valion tilityskyky on noussut tasaisesti ja yhtiö on kuulunut maidosta parhaiten maksavien Euroopan meijeriyritysten kärkikolmikkoon.

Elintarviketeollisuusliitto ja SEL neuvottelevat liittotasolla työehtosopimuksista edellisen sopimuksen umpeuduttua helmikuun lopussa. Alan sopimukset päättyivät helmikuun lopussa, jolloin SEL aloitti ylityökiellon.

Maaliskuun aikana työnseisauksia on kuitenkin järjestetty useissa yrityksissä paikallisten sopimuskiistojen vuoksi. Raisio Yhtymän noin 420 työntekijää olivat viikko sitten usean päivän lakossa.

Aiemmin myös Fazer leipomon Vantaan työntekijät olivat kolmen päivän lakossa protestiksi työnantajan joustamattomuudelle talokohtaisissa palkka- ja muissa kysymyksissä.

Myös LU-Suomi Oy:n eli entisen Fazer-keksien työntekijät järjestivät Vantaalla vuorokauden mittaisen työnseisauksen.

Valtakunnallisia liittotason neuvotteluja on tarkoitus jatkaa vielä ensi viikolla. SEL:n liittohallitus on koolla pohtimassa tilannetta ensi torstaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme