Mainos
Mainos

Väliraportti: Vesien tila parantunut vain osittain

Vesiensuojeluohjelma on jäänyt tavoitteistaan. Suomen ympäristökeskuksen väliraportin mukaan ongelmana on etenkin maatalouden aiheuttama ravinnekuormitus.

Vesiensuojelun tavoiteohjelma ei ole edennyt odotetulla tavalla. Ravinnekuormitus on pysynyt korkealla eikä järvien, jokien ja rannikkovesien tila ole parantunut kuin osittain.

Suomen ympäristökeskuksen väliraportin mukaan ravinne- ja rehevyystaso on noussut etenkin maatalouden kuormittamilla rannikkoalueilla. Maatalous ei myöskään tule saavuttamaan asetettua kuormituksen vähennystä vuoteen 2005 mennessä.

Metsäteollisuudessa, yhdyskuntien jätevesissä ja kalankasvatuksessa kuormituksen vähentäminen on jotakuinkin toteutunut. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että suurten kaupunkien rannikkovesien tila on alkanut parantua. Ympäristöministeriö saattaa väliraportin pohjalta tarkistaa vesiensuojeluohjelman toimia. Ylijohtaja Pekka Jalkasen mukaan on mahdollista, että maatalouden ja haja-asutuksen kuormitukseen puututaan tiukemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme