Mainos
Mainos

Välittäjät opiskelijoille: Älkää jahkailko asuntopäätöksessä

Asunnonvälittäjät toivovat opiskelijoilta nopeampia päätöksiä vuokra-asunnon valinnassa. Välittäjien mukaan loppukesän asunnonhakuruuhkaa pahentaa merkittävästi se, että hakijat jäävät jahkailemaan tarjotun asunnon ottamista.

Välittäjien mukaan asuntotarjontaan olisi hyvä alkaa tutustua jo alkukesästä, vaikka opiskelupaikan saamisesta ei olisikaan varmuutta. Hyvä käsitys tarjonnasta helpottaa päätöksentekoa silloin, kun ensimmäinen hakemus tärppää.

–Mitä paremmat tiedot hakijalla on tarjonnasta ja mitä paremmat muistiinpanot hän on tehnyt hakemistaan asunnoista, sen helpommin päätös syntyy. Päätöksen kanssa ei auta nukkua yön yli, Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola sanoo.

Välittäjät pyrkivät siirtämään opiskelijoiden asunnonhakua toukokuulle, vaikka suurin osa opiskelupaikoista ratkeaa vasta heinäkuussa.

–Vähin, mitä voi tehdä, on istua netin ääreen pariksi tunniksi ja tutustua tarjontaan ja hintoihin.

Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi on samoilla linjoilla.

–Näytöille kannattaa mennä jo toukokuussa, vaikka ei jättäisikään yhtään hakemusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme