Mainos
Mainos

Välituntitupakointi otetaan Vantaalla tehotarkkailuun

Vantaa selvittää koululaisten välituntitupakoinnin määrää pistokokein.

Vantaan ympäristökeskus ryhtyy selvittämään pistokokein koululaisten välituntitupakointia. Hanke on osa Vantaan uutta tupakkalain valvontasuunnitelmaa, jossa erityishuomio kiinnitetään nuoriin ja tupakointiin koulualueilla. Kevään aikana tehotarkkailuun joutuu kolme yläastetta. Tavoitteena on kartoittaa tilannetta ja tehostaa koulujen tupakoinnin vastaista työtä.

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin koulun alueella kaikilta, myös yli kahdeksantoistavuotiailta. Suurimmassa osassa kouluja asiaan suhtaudutaan vakavasti, mutta keinot tupakoinnin estämiseksi ovat vähissä. Kysyntää ulkopuoliselle tarkkailulle on.

Tarkastajat raportoivat tutkimustuloksista rehtoreille ja opettajille. Tilannekartoituksen jälkeen valvonta jää edelleen koulujen hoidettavaksi, mutta ympäristökeskus tarjoaa avuksi materiaalia ja neuvoja. Terveystiedon tunneilla pyritään vaikuttamaan suoraan oppilaiden asenteisiin.

Kevään aikana saatavien tulosten pohjalta kehitetään menetelmiä tupakoinnin vähentämiseksi. Jos kokemukset osoittautuvat hyviksi, tarkastuksia laajennetaan mahdollisesti syksyllä yhä useampiin kouluihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot