Mainos
Mainos

Valkeakoskella todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi

Valkeakosken Tohkatalon vuokra-asunnossa asuvalla henkilöllä on todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi.

Tauti todettiin huhtikuussa, mutta henkilön arvioidaan olleen lievästi tarttuva jo helmikuun alusta lähtien.

Viranomaisten mukaan tartunnalle on altistunut noin 150 henkilöä. Tampereen yliopistollisen keskussairaalan infektiolääkäri Kirsi Valve kertoo, että tartunnalle altistuneet on kartoitettu, eikä vaaraa tartunnan leviämisestä ole.

Viime vuonna Suomessa todettiin 323 tuberkuloositapausta. Suurin osa tartunnoista, 70 prosenttia, todettiin kantaväestöön kuuluvalla henkilöllä. Kolmasosa heistä oli yli 75-vuotiaita.

Valve muistuttaa, että tuberkuloosi oli Suomessa varsin yleinen vielä 1930-luvulla.

— Silloin joka tunti yksi ihminen kuoli tuberkuloosiin. Meillä on siten tuberkuloosin kanssa hyvin raskas historia.

Tuberkuloosi tarttuu ilman välityksellä, kun samassa tilassa oleskelevat henkilöt hengittävät henkilön yskiessä, aivastaessa tai puhuessa ilmaan vapautuvia tuberkuloosibakteereja. Lapsen tuberkuloosi ei yleensä ole tarttuva.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot