Mainos
Mainos

Valkeakosken kanava oli poikki

Valkeakosken kanava jouduttiin sulkemaan päivällä useiksi tunneiksi sähkövian vuoksi. Kanava yhdistää Valkeakosken keskustan pohjoispuolella sijaitsevan Mallasveden ja eteläpuolisen Vanajaveden. Vika havaittiin aamulla seitsemän paikkeilla. Iltapäivällä hieman ennen yhtä viallisen kaapelin tilalle oli saatu asennetuksi uusi. Kaapeli kulkee kanavan alitse.

-Onneksi kanavaliikenne on nyt hiljaista, aamun aikana ei yhtään venettä pyrkinyt kanavaan, sanoo korjaustöitä johtanut Jorma Sääksberg Valkeakosken Energiasta. Vika oli kanavalle sähköä johtavassa pääsyöttökaapelissa, joka uusittiin viime talvena. Remontin yhteydessä kanavasta tehtiin itsepalvelukanava, jolla veneilijä voi itse täyttää ja tyhjentää kanavan sulut.

Valkeakosken kanavaa käyttävät lähinnä vapaa-ajan veneilijät, kesäaikaan myös muutamat järviristeilyalukset. Kanava on noin 145 metriä pitkä ja runsaat seitsemän metriä leveä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme