Mainos
Mainos

Valkealan kirkkoherralta kirjallinen selvitys naispappeuskannastaan

Valkealan kirkkoherran Petri Hiltusen on annettava Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulille kirjallinen selvitys menettelystään ja mielipiteistään naispappeuskysymyksessä.

Lisäksi hänen on toimitettava tuomiokapitulille naispappeutta käsittelevät mielipidekirjoituksensa ja puheensa työssään Valkealan seurakunnassa.

Hiltusen viranhoidosta tehty kantelu oli esillä tuomiokapitulin kokouksessa tänään. Kantelun allekirjoittajat ovat sitä mieltä, että kieltäytymällä toimittamasta jumalanpalvelusta naispappien kanssa Hiltunen on ratkaisevasti vahingoittanut seurakunnan hengellistä ilmapiiriä.

Kantelijoiden mielestä kirkkoherran toiminnan vuoksi seurakunta on jakautunut kahtia ennen näkemättömällä ja torjuttavalla tavalla. Kantelun allekirjoitti 16 kirkkovaltuutettua eli yli puolet valtuustosta.

Tuomiokapituli päätti pyytää myös Valkealan seurakunnassa kuluvan vuoden elokuun loppuun saakka seurakuntapastorina toimineelta Eeva-Liisa Virkkuselta kirjallista selvitystä, millä tavalla kirkkoherran kanta naispappeuteen tuli esille. Hiltunen toimi Virkkusen esimiehenä.

Kirkkoherran on jätettävä selvitykset tuomikapitulille 21. lokakuuta mennessä. Niitä käsitellään näillä näkymin seuraavan kerran tuomikapitulin kokouksessa 1. marraskuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme