Mainos
Mainos

Valkealan naispappeuskiista pitkittyy

Valkealan seurakuntaa repivän naispappeuskiistan käsittely pitkittyy Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulissa.

Aineistoa on kertynyt niin paljon, että asia tulee täysistunnon ratkaistavaksi myöhemmin keväällä. Valkealassa pattitilanne hajaannuttaa seurakuntaa. Nimilistoja kerätään niin kirkkoherran puolesta kuin häntä vastaankin.

Naispappien kanssa yhteisistä toimituksista kieltäytyneen kirkkoherra Petri Hiltusen puolesta on kerätty lähes 300 nimen lista ja vastaan lähes 400 nimen lista.

Vastustajat nojaavat kirkkolakiin. Kirkkoherran tukijat ovat toista mieltä. Paikallisten asukkaiden mukaan kirkkoherraa on painostettu ja vedottu tasa-arvoon. Valkealan seurakunnasta on eronnut naispappeusjupakan vuoksi 150 seurakuntalaista.

Vaikka kirkosta eroamiset tietävät verotulojen menetyksiä yhden työntekijän vuosipalkan verran, saa kirkkoherra kannattajiltaan täyden tuen.

Valkeala menetti ainoan naispappinsa Kittilään. Myös häntä on kuultu tuomiokapitulin teettämissä laajoissa selvityksissä.

Tuomiokapituli käsitteli syksyn aikana asiaa pariin otteeseen saadakseen lisäselvityksiä. Asiapapereita on kertynyt aika paljon ja siksi on vaikea arvioida, milloin asia tulee seuraavan kerran tuomiokapitulin käsittelyyn.

Kaikkiaan 16 valkealalaista teki viime syyskuussa kantelun, jossa he vaativat naispapeille selkänsä kääntäneelle kirkkoherralle kurinpitotoimia tai peräti irtisanomista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme