Mainos
Mainos

Valkoinen joulu todennäköinen vain Lapissa

Tämänhetkisten ennusteiden mukaan jouluaattona lämpötila olisi eteläisessä Suomessa selvästi plussan puolella. Maan keskiosassa lämpötila vaihtelisi nollan molemmin puolin, ja pohjoisessa olisi pakkasta.

Joulunalusviikon vaihteleva sää ei lupaile kovin valkoista joulua Etelä- ja Keski-Suomeen. Sen sijaan Keski- ja Pohjois-Lapissa on Ilmatieteen laitoksen mukaan niin paljon lunta, että lumipeite kestää myös mahdolliset ennen joulua tulevat lauhat jaksot.

-Tässä on siinä määrin nopeasti vaihtelevaa tuo säätyyppi, kun matalapaineita menee nopeaan tahtiin Suomen pohjoispuolitse ja osa Suomen ylitsekin, että varmaan yksityiskohdissaan muuttuu tuo joulun sääennuste vielä päivästä päivään, kertoo päivystävä meteorologi Mikko Jäntti.

Myös maan etelä- ja keskiosiin on hetkittäin luvassa lunta, mutta sen pysyvyydestä ei ole takeita.

-Vähälumisia seutuja on myös Oulun läänin länsiosissa ja Lounais-Lapissa, Jäntti tarkentaa.

Lämpötilat heiluvat ennen joulua nollan molemmin puolin käytännössä koko Suomessa. Sää on vuodenaikaan nähden keskimääräistä lauhempaa mutta ei kuitenkaan niin lauhaa kuin viimeksi kuluneen neljän viikon aikana.

-Ylimmillään lämpötila saattaa maan eteläosissa käväistä jopa viiden asteen yläpuolella. Tyypillisimmin lämpötila on kuitenkin muutamasta plusasteesta pikkupakkaseen.

Tämänhetkisten ennusteiden mukaan jouluaattona lämpötila olisi eteläisessä Suomessa selvästi plussan puolella. Maan keskiosassa lämpötila vaihtelisi nollan molemmin puolin, ja pohjoisessa olisi pakkasta.

-Joulupäivä näyttää suuressa osassa maata aika lauhalta, mutta se on tässä vaiheessa vielä kovin epävarmaa.

Nollan kieppeillä pyörivät lämpötilat voivat vaikeuttaa joululiikennettä. Sen sijaan mitään kovin sankkoja lumituiskuja ei pitäisi olla luvassa vilkkaimpana menoliikenteen ajankohtana perjantaina ja lauantaina.

-Lauantain ja sunnuntain vaihteessa näyttäisi menevän jonkinlainen sadealue Suomen yli ja siinä ehkä tulee kaikissa olomuodoissaan sateita, mutta mitään kovin voimasta lumipyryä ei näillä näkymin ole tiedossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme