Mainos
Mainos

Valmentajat luottavat preppauskurssien säilymiseen

Yhä useampi kohentaa taitojaan valmennuskurssilla ennen korkeakoulun pääsykokeita. Esimerkiksi alan suurin yritys Valmennuskeskus kasvatti tänäkin vuonna koulutettaviensa määrää kymmeneksen.

Suomen ylioppilaskuntien liitto on huolissaan kurssien luomasta eriarvoisuudesta. Kaikilla ei ole kursseihin varaa, ja ne keskittyvät yliopistokaupunkeihin.

Opiskelijavalintauudistuksen on määrä vähentää pääsykokeita, minkä arvioidaan hillitsevän kurssien suosiota. Valmentajat uskovat, että kursseille hakeudutaan vastedes jo peruskoulussa ja lukiossa.

– Kilpailu siirtyisi vain nuorempiin ikäluokkiin, mikä ei mielestämme ole toivottavaa, sanoo toimitusjohtaja Janne Nousiainen Valmennuskeskuksesta.

Toimitusjohtaja Markku Korhonen Valmennustiimi Eximiasta uskoo, että hakijoiden motivaatio varmistetaan tulevaisuudessakin pääsykokeilla lääke-, oikeus- ja kauppatieteissä, jotka ovat valmennuskurssien suosikkeja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme