Mainos
Mainos

Valmet Automotive lomauttaa lyhentämällä työaikaa

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehdas lomauttaa 1127 työntekijää lyhentämällä heidän päivittäistä työaikaansa kahden kuukauden aikana. Lomautuksen syynä ovat erikoisautojen valmistuksen kausivaihtelut, ja Euro-Samara-henkilöautojen tuotannon loppuminen.

Kesäkuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Tehtaan johto ilmoitti tänään, että se lomauttaa 1127 autonrakentajaa 19. lokakuuta-18. joulukuuta lyhentämällä heidän päivittäistä työaikaansa 5,5 tuntiin. Se perusteli järjestelyjä tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä.

Toimitusjohtaja Juhani Riutta toteaa, että tehtaan loppuvuoden tuotanto-ohjelmassa on 19 tuotantopäivän vaje. Tuotannon väheneminen syksyisin kuuluu hänen mukaansa erikoisautovalmistuksen kausivaihteluun. Tänä vuonna notkahdus on Valmet Automotivessa useista eri syistä aiempaa suurempi, mutta tuotannon odotetaan nousevan tavanomaiselle tasolle keväällä 1999.

Euro-Samaroiden tuotanto loppui Uudessakaupungissa heinäkuussa. Siellä valmistetaan Saab avoautoja ja Porsche Boxstereita. Tehtaalla on noin 1600 työntekijää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme