Mainos
Mainos

Valmet irtisanoo yli 200 työntekijää Kotkassa

Valmetin Karhulan konepajalta Kotkassa irtisanotaan 210 työntekijää. Karhulan tehtailla jatkavat toimintojaan ainoastaan perälaatikoiden valmistus ja huoltokeskus. Perälaatikoita valmistetaan Karhulassa vuoden 2000 loppuun. Karhulan tehtailla on 390 työntekijää. Tehtaalle jää ensi vuoden loppuun 180 työntekijää, joista perälaatikoiden valmistuksessa työskentelee 50 henkeä ja loput huoltokeskuksessa.

Karhulassa on tehty paperi-, sellu- ja kartonkikoneiden viira- ja puristinosia sekä paperikoneen erilaisia komponentteja. Yhtiön mukaan irtisanomisiin on ajauduttu koska paperikoneiden markkinatilanne on ollut huono eikä muutosta ole näkyvissä. Yhtiön tavoitteena on kehittää Karhulaan Valmetin huoltokeskus. Kaikki muu tuotanto siirtyy muihin Valmetin yksiköihin, lähinnä Jyväskylän Rautpohjaan. Joitakin töitä siirretään myös alihankkijoille.

Karhulassa on käyty yt-neuvotteluja kesäkuusta lähtien. Viimeinen yt-neuvottelu käydään tämän kuun lopulla, jolloin päätetään irtisanomisaikataulusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme