Mainos
Mainos

Valmistajat luottavat suklaan vetovoimaan

Suomalaiset suklaayrittäjät uskovat suklaan suosion pysyvän korkeana suklaan mahdollisesta hinnannoususta huolimatta.

- Kyllä suklaa on sen verran addiktoiva herkku, että kyllä sen kysyntä pysyy. Jos heilahduksia tulee, niin en usko, että ne on kovin suuria, suklaayritys Petri's Chocolate Roomin suklaantekijä Petri Sirén arvioi MTV Uutisille.

Myös Brunbergillä uskotaan, että suklaan kulutus säilyy tasaisena hinnan noususta huolimatta.

Hinnannousun taustalla on muun muassa kysynnän kasvu Aasiassa.  Sirénin mukaan suklaan kysyntä kasvaa kovaa vauhtia etenkin Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä. 

- Suklaa ei ole kuulunut aikaisemmin Kauko-Idän herkkuihin, mutta nyt sen suosio on aivan räjähdysmäisesti kasvanut, Sirén selittää.

Toinen hintapainetta aiheuttava tekijä on kumipuun uhka.

- Kaakaota viljelevät pääasiassa pienet kaakaofirmat. Koska kaakao on altis taudeille ja muille kadoille, pienviljelijät siirtyvät hyvin usein kumipuun viljelemiseen. Kumipuusta saa aina varman sadon ja varma tulo sitä kautta, Sirén perustelee.

Suklaan kuluttajahinta nousee todennäköisesti selvästi jo ensi vuonna. Sirén arvioi, että suklaan hinta voi lähivuosina jopa tuplaantua.

Pandalta arvioidaan, että suklaan hinta nousee jo ensi vuonna. Fazer ei vielä halua paljastaa korotuksen aikataulua tai suuruutta.

suklaa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme