Mainos
Mainos

Valmistelu Hornetien korvaamiseksi alkoi

Puolustusministeriö valmistautuu korvaamaan vanhentuvat Hornetit.

Puolustusministeriö on perustanut tänään esiselvitystyöryhmän, jonka tarkoituksena on aloittaa suunnittelu, miten Hornetien suoristyskyky korvataan osana puolustusjärjestelmää. Kyseessä on perusselvitys virallisen valmistelun tueksi.

Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjien elinkaari päättyy vuonna 2030, jolloin ensimmäiset koneet ovat olleet palveluskäytössä jo 35 vuotta. Koneiden poistaminen on suunniteltu aloitettavaksi vuonna 2025 ja viimeinen kone poistuisi 2030.

Hävittäjähankinta kestää hankkeen aloittamisesta viimeisen koneen toimitukseen noin 15 vuotta. Suunnitelmien mukaan tämä edellyttää hankinnan valmistelujen virallista aloittamista vuonna 2015 ja mahdollista hankintapäätöstä 2020 luvun alussa. Tuotanto ja toimitukset alkaisivat vuosina 2025-2030.

Työryhmässä ovat mukana puolustusministeriö, pääesikunta ja ilmavoimat. Työryhmän määräaika on ensi vuoden toukokuun loppuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme