Mainos
Mainos

Valmistujaislahjat haussa kevään valmistuville

Viikonloppuna koulunsa päättäville hankitaan nyt kuumeisesti lahjoja. Kevään trendejä ovat MP3-soittimet ja digikamerat.

Kaupoissa ja pankeissa ylihuomenna vietettävät kevätjuhlat ovat näkyneet lahjakorttien ja -shekkien myynnin moninkertaistumisena, kun ihmiset ovat etsineet lahjoja uusille ylioppilaille ja vastavalmistuneille. Klassisin lahjaidea on tietysti raha. mutta uusiakin hittituotteita löytyy.

- MP3-soittimet, iPodit ja digikamerat kaikissa eri muodoissaan. Sitten videokamerat ja tavalliset kamerat, myyntijohtaja Heini Pirttijärvi Stockmannilta kertoo.

Takuuvarmoja lahjoja vastavalmistuneelle ovat käyttöesineet, kuten astiat tai liinavaatteet. Niitä ostetaan sekä tytöille että pojille.

- Sitten tämmöisiä uusia trendejä ehkä mitä on tullut niin miehille ostetaan keittiöön liittyviä asioita, esimerkiksi kokkiveitsiä ja tämän tyyppisiä. Ja se on ehkä semmoinen trendi, mikä on tänä keväänä ollut havaittavissa, Pirttijärvi paljastaa.

Perinteisiä toiveita

Kallion lukiosta tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut Petra Rovila valmistautuu lauantain juhliin paiskimalla kesätöitä lähettinä Helsingissä. Hänellä on selkeä käsitys siitä, millainen on hyvä ylioppilaslahja.

- Semmoisia perinteisiä, että astiastoo ja rahaa, kun on tulevaisuuden suunnitelmia, niin pitää päästä niitä toteuttamaan. Että matkustamaan ja noin, niin siihen tarvitsee rahoitusta, Rovila luotaa.

Pankeista kerrotaan, että pienet rahastosijoitukset ovat olleet viime vuosina yhä suositumpia lahjaideoita. Myös lahjashekkien summat ovat kasvaneet vuosi vuodelta, mutta sopivaa lahjoitussummaa on silti vaikea määritellä.

- Jätetään se jokaisen omantunnon varaan. Jos on läheisempi sukulainen, niin voi olla vaikka sitten vähän avokätisempi. Isot juhlat ovat kuitenkin kyseessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme