Mainos
Mainos

Valmiusharjoitus 2000 alkoi

Tällä viikolla harjoitellaan hätätilanteiden varalta, kun koko maan kattavat kriisitilanneharjoitukset alkoivat. Tapahtumaa on valmisteltu maaliskuusta asti

Valmiusharjoitus 2000 on aiempia harjoituksia laajempi, sillä siihen ottaa osaa viranomaisia hallitustasolta kuntaviranomaisiin. Harjoituksen tärkein tehtävä on varmistaa, että maassa osataan toimia epätodennäköiseltäkin vaikuttavassa tilanteessa.

Yleensä valmiusharjoitukset ovat keskittyneet yhteen maakuntaan kerrallaan, mutta nyt alueena on koko Suomi Ahvenanmaata lukuunottamatta. Yksi valmiusharjoituksen keskeisistä asioista on yhteistoiminnan harjoittelu. Esimerkiksi Etelä-Suomen läänissä harjoitellaan alueellista johtokeskustoimintaa ja keskitytään ministeriöiden, aluehallinnon ja paikallishallinnon viestintä- ja johtamislinjoihin. Hallintoviranomaisten lisäksi harjoituksessa on mukana myös Yleisradio.

Etelä-Suomessa järjestetään kaksi paikallista harjoitusta. Torstaina Loviisan lähialueilla harjoitellaan kuvitteellisen ydinvoimalaonnettomuuden varalta. Perjantaina Riihimäellä ja Hyvinkäällä järjestetään laaja kuntaharjoitus.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme