Mainos
Mainos

Valokuvakilpailujen säännöissä usein epäselvyyksiä

Suomalaisten valokuvakilpailujen säännöissä on varsin usein epäselvyyksiä. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliiton, Finnfoton mukaan eniten ongelmia aiheuttavat valokuvaajan tekijänoikeudet, kuvan jatkokäyttö ja kuvissa esiintyvien henkilöiden oikeudet.

Finnfoton mukaan Suomessa järjestetään vuosittain noin 30 valokuvakilpailua. Arviolta noin 80 prosentissa kilpailuista on epäselvyyksiä säännöissä.

Yleinen lause valokuvakilpailun säännöissä on, että kuvan kisaan lähettämällä kuvaaja antaa pois kaikki kuvaan liittyvät oikeutensa.

– Muutamalla lauseella kuvitellaan, että lainmääräykset kumotaan. Kuvankeräyskilpailuista noin 80 prosentissa on sääntöjen suhteen huomautettavaa, toteaa Finnfoto ry:n toiminnanjohtaja Mikko Säteri.

Finnfoto seuraa aktiivisesti valokuvakilpailujen sääntöjä.

– Suurin osa kilpailujen säännöistä perustuu siihen, että ne on kopioitu jostain. Kun alkuperäisessä on virheitä, niin virheetkin siirtyvät, Säteri valittelee.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme