Mainos
Mainos

Valtaako ratikkahuuma Suomen? Ensin Tampere, nyt suunnittelee Oulu – "Tilanne muuttunut yllättävästi"

Myös oululaiset voivat tulevaisuudessa huristella ratikalla, mikäli kaupunki päättää raitiotien rakentamisesta.

Tunnettu sananlasku näyttää pätevän nyt myös pohjoiseen levinneeseen ratikkapöhinään: Mitä isompi edellä, sitä pienempi perässä. Ensin päätöksen raitiotien rakentamisesta teki Tampere, nyt vastaavaa suunnittelee noin 200 tuhannen asukkaan Oulu.

– Tilanne on nyt yllättävästi muuttunut, kun kaupungissa tehtiin päätös ammattikorkeakoulun siirtämisestä yliopiston kanssa samaan rakennukseen. Kampukselle tulee saman katon alle 25 tuhatta opiskelijaa, joten meidän täytyy miettiä kaupungin joukkoliikennettä aivan uudella tavalla, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo MTV Uutisille.

Myös Turku on pohtinut pitkin 2000-lukua raitiovaunuvaihtoehtoa.

Ei pelkkää puhetta

Pelkästään puheen tasolle joukkoliikenteen uudistaminen, ja mahdollisesti raitiotien rakentaminen Oulussa ei ole jäänyt. Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoo, että aiheesta on nyt käynnistetty selvitykset.

– Selvitämme totta kai muitakin vaihtoehtoja, mutta ratikkaa ei pidä hylätä. Nyt mietitään, miten opiskelijat pääsevät sujuvasti liikkumaan yliopistokeskuksen ja keskustan välillä.

Aivan heti mahdollista raitiotietä ei kuitenkaan rakenneta, sillä Matinheikin mukaan asian tiimoilta voidaan tehdä konkreettisesti päätöksiä aikaisintaan vuonna 2019.

Edit 20.10: Juttuun täydennetty tieto Turun ratikkasuunnitelmista sekä täsmennetty Oulun asukaslukua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme