Mainos
Mainos

Valtakunnansovittelija: Sähköliiton lakonuhan selvittely erittäin vaikeaa – "Ei sopua näköpiirissä"

Valtakunnansovittelija Minna Helle sanoo Twitterissä, että tilanne Sähköliiton lakonuhan selvittelyssä on erittäin vaikea. Helteen mukaan Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden välisessä kiistassa ei ole näköpiirissä sopua.

Sovittelu jatkuu vielä ensi maanantaina.

Sähköliitto on uhannut, että jos sopua ei löydy, noin tuhat työntekijää uhkaa mennä marraskuun alussa viikoksi lakkoon eri vientiyrityksissä. 

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan Teollisuusliitto tukee työnantajaa edustavaa Teknologiateollisuutta sen ja Sähköliiton välisessä kiistassa. Aalto ei näe järkeä siinä, että samalla alalla on kaksi työehtosopimusta, jotka ovat identtisiä sisällöltään.

Aalto huomauttaa, että sähkötyöntekijöiden työsuhteiden ehdoissa ei tapahdu mitään muutosta, kun ne sisällytetään Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden väliseen sopimukseen. Aallon mukaan työntekijöiden palkat ja edut pysyvät nykyisellä tasollaan.

Sähköliitto jätti viime viikolla lakkovaroituksen Teknologiateollisuudelle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme