Mainos
Mainos

Valtakunnansovittelija: Yt-laki ei irtisanomislaki

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius muistuttaa, että yhteistoimintalaki mahdollistaa huomattavasti monipuolisemman asioiden käsittelyn kuin julkinen keskustelu usein antaa ymmärtää.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mielestä yhteistoimintalaki mielletään nykyisin pelkäksi irtisanomislaiksi. Hän muistuttaa, että laki edellyttää keskusteluja monista muistakin asioista kuin irtisanomisista.

- Mielletään, että laki liittyy vain työvoiman vähentämiseen, vaikkei asia todellisuudessa suinkaan ole niin, Salonius sanoo Turun Sanomien haastattelussa.

Salonius pitää nykyistä yt-lakia toimivana, sillä se mahdollistaa hänestä huomattavasti monipuolisemman asioiden käsittelyn kuin julkinen keskustelu usein antaa ymmärtää. Valtakunnansovittelija muistuttaa, että lailla pyritään henkilöstön ja työnantajan välisen yhteistyön edistämiseen ja tukemiseen laajalla alueella.

- Yhteistoimintaneuvottelujen pitäisi olla työmarkkinoilla periaatteessa jatkuvaa toimintaa, niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina.

Nykyistä lakia voitaisiin Saloniuksen mukaan harkita muutettavaksi niin, että työvoiman vähentämiseen liittyvät juridiset, menettelylliset ja aikataululliset kysymykset olisivat omana kokonaisuutenaan työsopimuslaissa tai sisällytettynä johonkin muuhun lakiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme