Mainos
Mainos

Valtakunnansovittelijaksi haluavien nimet selviävät

Uudeksi valtakunnansovittelijaksi hakevien nimet selviävät hakuajan päättyessä iltapäivällä. Nykyinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius jää eläkkeelle, ja uuden sovittelijan on tarkoitus aloittaa nelivuotinen kautensa elokuussa.

Ennakkosuosikeista SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen ja Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohja ovat ilmoittaneet etteivät tavoittele tehtävää.

Mahdollisina muina niminä on mainittu esimerkiksi SAK:n elinkeinoasioiden päällikkö Janne Metsämäki ja Akavan eläkkeelle jäävä edunvalvontajohtaja Markku Lemmetty. Piirisovittelija Esa Lonka on jo ilmoittanut olevansa kiinnostunut valtakunnansovittelijan tehtävästä.

- SAK:lla ei ole nostettavissa keskusteluun yhtään nimeä. Katsotaan, ketä on hakemassa, ja niistä sitten työmarkkinajärjestöt löytävät yhteisen ehdokkaansa, muotoilee Huomenta Suomessa haastateltu SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Vakiintuneen käytännön mukaan sovittelija valitaan vuoroin työnantaja- ja palkansaajapuolelta. Nyt on palkansaajien vuoro.

Katso SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn haastattelu (Huomenta Suomi 25.5.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme