Mainos
Mainos

Valtakunnansyyttäjä arvostelee rikosten sovittelumenettelyä

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki arvostelee rikosten sovittelumenettelyä. Kuusimäen mukaan käytäntö on sekasortoisessa tilassa, eikä se kohtele kansalaisia tasavertaisesti.

Syyttäjää huolestuttaa sovittelun käyttäminen yhä vakavampien rikosten yhteydessä. Hänen mielestään menettely on siirtymässä alueille, joille sitä ei ole tarkoitettu. Siksi tarvittaisiin kriteerit siitä, miten vakaviin rikoksiin sovittelu voi ulottua. Kuusimäen mielestä syyttäjillä ei ole mahdollisuutta kontrolloida, millä kriteereillä sovittelu on suoritettu.

Yhdyskuntapalvelun ja vankeusrangaistuksen muuntosuhde on Kuusimäen mielestä pielessä. Tällä hetkellä yhtä vankilassa vietettyä vuorokautta vastaa yksi tunti yhdyskuntapalvelua. Valtakunnansyyttäjän mukaan olisi oikeudenmukaisempaa, että yhtä vankilavuorokautta vastaisi yksi päivä yhdyskuntapalvelua.

Lisäksi tasavertaisuutta vastaa rikkoo se, että Suomessa on useita paikkakuntia, joilla sovittelumahdollisuutta ei ole.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot