Mainos
Mainos

Valtaosa ei usko työvoimapulaan

Hallituksen maahanmuutto-ohjelmaa valmistellut työryhmä ehdottaa, että ulkomainen työntekijä voisi päästä töihin Suomeen työttömien jonon ohi.

Enemmistö suomalaisista ei usko työvoimapulaan. Taloustutkimuksen Aamulehdelle tekemän kyselyn mukaan miltei 60 prosenttia suomalaisista ei usko Suomea uhkaavan sellainen pula työvoimasta, että apuun tarvittaisiin ulkomaista työvoimaa. Miehet suhtautuvat työvoimapulan tuloon vielä naisia epäilevimmin.

Hallituksen maahanmuutto-ohjelmaa valmistellut työryhmä ehdottaa, että ulkomainen työntekijä voisi päästä töihin Suomeen työttömien jonon ohi. Se idea saa kansalta tyrmäävän vastaanoton. Kolme neljästä suomalaisesta katsoo, että suomalainen ensin, jos tarjolla on.

SAK:n kansainvälisen osaston johtajan Marjaana Valkosen mukaan tuloksissa näkyy yleinen huoli korkeasta työttömyydestä. Valkosen mukaan ihmisille on tärkeää, että etusijalle asetetaan jo maassa asuvat työttömät.

Kyselyn tulos ei myöskään riemastuta EK:n työmarkkinajohtaja Seppo Riskiä. Riskin mukaan työpaikan täyttämistä hidastaa se prosessi, jossa täytyy tarkistaa onko mahdollisuus löytää suomalainen työntekijää.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 12.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme