Mainos
Mainos

Alle 7-vuotiaista helsinkiläisistä lähes viidennes ulkomaalaistaustaisia – katso kartalta yleisimmät lähtömaat

Kolme neljäsosaa Helsingin väestönkasvusta tulee ulkomaalaistaustaisista. Alle 7-vuotiaista helsinkiläisistä lähes viidennes on ulkomaalaistaustaisia.

Helsingissä asui vuoden 2017 alussa yhteensä 94 888 ulkomaalaistaustaista henkilöä, mikä oli 14,9 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Käytännössä joka seitsemäs helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen ja valtaosa Helsingin väestönkasvusta tulee ulkomaalaistaustaisista.

Helsingin kaupunginkanslian mukaan viime vuoden alussa Helsingissä asuvien ulkomaalaistaustaisten yleisimmät taustamaat olivat entinen Neuvostoliitto, Viro, Somalia, Irak ja Kiina. Vuoden 2016 aikana eniten kasvoi aasialaistaustaisten ja afrikkalaistaustaisten helsinkiläisten määrä.

Katso interaktiivisesta kartasta Helsingin ulkomaalaistaustaisten yleisimmät lähtömaat.

Ulkomaalaistaustaisen väestön kasvu näkyy myös työelämässä. Esimerkiksi toimisto- ja laitossiivoojista sekä bussi- ja raitiovaunukuskeista ulkomaalaistaustaisia oli vuonna 2014 jo lähes puolet.

Siivous-, rakennus- ja ravintola-ala ovat myös merkittäviä työllistäjiä ulkomaalaistaustaisten keskuudessa. Ravintolanjohtajista, siivoustyön esimiehistä ja talonrakentajista ulkomaalaistaustaisia yli kolmannes oli ulkomaalaistaustaisia.

Ulkomaalaistaustaisella tarkoitetaan henkilöä, jonka molemmat vanhemmat ovat syntyneet muualla kuin Suomessa. 17 prosenttia kaikista Helsingin ulkomaalaistaustaisista oli syntynyt Suomessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme